nieuws

De favoriete sites van ¼Marenna en Joost (SPC Group)

Archief

De favoriete sites van …Marenna en Joost (SPC Group)

Marenna van Reijsen en Joost Steins Bisschop (SPC Group) beoordelen samen al vijf jaar lang de internetsites van verzekeraars en tussenpersonen voor AssurantieMagazine. In dit nummer van AM nemen wij afscheid van beide deskundigen en van deze rubriek. Ter gelegenheid daarvan is deze laatste aflevering gewijd aan de favoriete sites van zowel Marenna als Joost. Foto Marenna
www.idg.nl
Vijf jaar geleden was internet vooral een hulpmiddel bij het zoeken naar informatie, elk nieuwtje was nieuws. Alle nieuwe internetwoorden moesten geleerd worden en kwamen uit de Verenigde Staten. Wired en salon.com waren enkele grootheden, evenals universiteiten en onderzoeksinstituten. Nu beperk ik mij vaak tot www.idg.nl, www.vnunet.nl en www.femdedag.nl, zij selecteren het nieuws en sturen het per e-mail. De idg-website is onlangs vernieuwd en heeft zich daarbij door de ‘geef-uw-reactie’ mode laten leiden.
www.nrcnet.nl
Verder deed ik niet zoveel met internet, het was voornamelijk mijn werk. In de afgelopen jaren groeide mijn gezin, werkte ik steeds minder op kantoor en ging ik internet en natuurlijk e-mail steeds meer gebruiken. De krant goed lezen lukt niet elke dag, en iets later terugzoeken is helemaal hopeloos. Het NRC is haar abonnees van dienst. Met behulp van een verkregen wachtwoord is in het archief snel het gezochte artikel terug te vinden.
www.boekboek.nl
Om verleid te worden tot lezen, of zelfs gestimuleerd tot schrijven is www.boekboek.nl een heerlijke site. Naar titels zoeken, het laatste nieuws, bestellen, je literaire ei kwijt, het kan er allemaal. Zelfs op interactieve wijze een verhaal lezen, interactief als synoniem voor chaotisch. Ook een goede site voor de leuke dingen is www.theater.nl. Heel gericht zoeken voor een avondje uit, waar ook in Nederland.
www.vtwonen.nl
Handige hulp bij het verbouwen van ons huis was de site www.vtwonen.nl. Zonder eindeloos gummen, plattegronden maken voor de inrichting. Sowieso bezoek ik vaker één van de vnu-bladen op internet dan dat ik ze in mijn handen heb. Geen geklets en gezellige levensverhalen, maar duidelijke tips en wegwijzers.
www.tiscover.at
Vakanties boek ik via internet, net als het afsluiten van een reisverzekering. Voor een wintersport is de Oostenrijkse site www.tiscover.at een goed begin. Van daaruit kom ik altijd wel bij een gutbürgerlich hotel uit. Huisje in italie?: www.italia.nl. Ideaal is de mogelijkheid om aan te geven wat je wil (regio, hoeveel mensen, huisje met zwembad) en dan het aanbod meteen te zien (met meerdere verleidelijke foto’s per huis). Snelle reacties terug na vragen over beschikbaarheid en ook direct boeken is mogelijk.
‘www.mijnwinkel.nl’
Tot slot zou ik kunnen dromen van www.mijnwinkel.nl, die weet dat ik veel melk, pasta en keukenpapier gebruik. Ik vul het lijstje zelf wel aan en breng het bij me thuis, ook in Brabant. En van www.mijnfinancien.nl. Op één plek een compleet overzicht van mijn financiële status bij bank en verzekeraars. Eén plek om naar toe te gaan om álle acties uit te voeren, met één persoon die kan adviseren. Nog eens vijf jaar, er is nog veel moois te maken. Foto Joost
De favoriete sites van …Joost Steins Bisschop (SPC Group)
Joost Steins Bisschop beoordeelt samen met Marenna van Reijsen al vijf jaar lang de internetsites van verzekeraars en tussenpersonen voor AssurantieMagazine. In dit nummer van AM nemen wij afscheid van Marenna en Joost met hun favoriete sites.
www.google.com
Met kop en schouders de beste zoek-engine. Google waardeert sites op basis van onderlinge verwijzingen. Voor mij nooit meer altavista of vindex of ilse.
www.dilbert.com
Elke dag een prachtige cartoon om mee te beginnen. Ik heb een programmaatje geschreven wat iedere dag Dilbert en Fokke & Sukke (www.nrc.nl) op me afvuurt. Invloed van commercials is op de site van Dilbert toegeslagen: eerst scrollen, dan pas de cartoon.
www.chessclub.com/
Mooie schaakclub op het internet, met ook (anonieme) topspelers. Meer dan 30.000 leden, zodat je altijd terecht kunt voor een wedstrijd. Ook partijen van grootmeesters zijn te volgen, voorzien van commentaar. je bouwt een eigen rating op, op basis waarvan je ook kunt deelnemen aan toernooien.
www.kersouwe.nl
Mooiste openluchttheater van Nederland. Ligt prachtig in de bossen, alle groten van Nederland komen hier met plezier heen. Karin Bloemen, Paul de Leeuw, Anouk, Krezip, Youp, De Dijk, Groot Niet Te Vermijden, allen zijn geweest, allen zien uit naar een volgende keer.
www.andes.nl
Ideale stratengids. Gewoon heel praktisch. In de categorie spoorboekje, telefoongids, bioscoopgids, theaterprogramma. Ik gebruik het altijd als ik naar onbekende oorden ga. Moet niet zo’n pratend ding in mijn veel te oude auto hebben.
www.eat.com
Mama’s cucina, heerlijke italiaanse recepten. The more food and the more love you have, the more life you have. Kijk, dat zijn levenswijsheden waar ik wat mee kan.
www.dds.nl
Voor de broodnodige gedichten is www.dds.nl/~ljcoster een aanrader. Ik geloof niet in het lezen van boeken vanaf een computerscherm. Ik geloof wel in het lezen van af en toe een gedicht tussen al die junk-zooi die je in je mail-box krijgt binnen gespoeld. Via deze site kun je je ook abonneren op een gedicht per dag via je mail. Kan het jullie aanraden. Kader
De rubriek ‘De favoriete sites van …’ houdt op te bestaan. De redactie constateert dat steeds dezelfde websites worden aangehaald, zodat de toegevoegde waarde voor de lezer gering(er) is. Maar als u denkt nog een paar interessante sites te weten, dan houdt de redactie van AM zich natuurlijk aanbevolen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.