nieuws

De Facultatieve vernieuwt Laatste Wens Polis

Archief

De Haagse natura-uitvaartverzekeraar De Facultatieve heeft vorige week de nieuwe Laatste Wens Polis op de markt gezet. Het product kent een Basis- en een Plus-variant. Nieuw zijn vrij besteedbare bedragen, premievrijstelling bij overlijden van de partner én flexibele premiebetaling.

De Facultatieve haalt de oude Laatste Wens Polis – gestart in 1988 – uit de markt. Het product heeft 20.000 verzekerden opgebracht, wat in 1995 goed was voor f 8 mln brutopremie-inkomen. In totaal telt de Facultatieve 114.000 verzekerden.
De huidige polishouders krijgen de gelegenheid over te stappen naar één van de twee nieuwe varianten: Laatste Wens Polis Basis of Plus. Aan beide polissen zijn nieuwe elementen toegevoegd.
Een opvallende wijziging is de premievrijstelling bij overlijden van één van beide partners. Directeur H. de Zoete: “In de praktijk levert dit element ons nauwelijks hogere kosten op. De bijbehorende premieverhoging is dan ook nihil.” Die premies zijn vanaf nu overigens flexibel te betalen: in 10, 20 of 25 jaar, óf tot aan het 65ste jaar, óf via een koopsom.
Nieuw is ook het onderdeel ‘vrij besteedbaar bedrag’. De Zoete: “Voorheen mocht een natura-uitvaartverzekeraar geen geld uitkeren. Dat mag nu wel, omdat wij onder toezicht staan van de Verzekeringskamer.” De Basis-polis kent een vrij besteedbaar bedrag van f 285, de Plus-polis van f 480. Het totaal verzekerde bedrag van beide polissen is respectievelijk f 5.100 en f 7.500.
Ten slotte is de Laatste Wens Polis Plus uitgebreid met vier extra onderdelen: een speciale kist, een tweede volgauto, een koffiemaaltijd voor 50 personen en een advertentie in een regionaal dagblad.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.