nieuws

DBV wordt Credit Suisse, Winterthur behoudt naam

Archief

Levensverzekeringsmaatschappij DBV verandert per 1 januari haar bedrijfsnaam in Credit Suisse Life & Pensions. Winterthur, net als DBV een dochter van Credit Suisse, houdt wel vast aan de huidige handelsnaam.

“De naamswijziging geeft ons een aantal voordelen”, zo zegt DBV-directeur Bob Westra. “Onze positie als aanbieder van een breed pakket van bank- en verzekeringsproducten komt beter naar voren. Daarnaast profiteren we meer van het feit dat wij met ons bedrijf behoren tot één van ’s werelds grootste en meest dynamische financiële concerns.”
Zusterbedrijf Winterthur ziet die voordelen kennelijk niet, want zij houdt vast aan de huidige naam. “Onze geïntegreerde schade- en levenorganisatie heeft een uitstekende reputatie bij het intermediair”, vindt directeur Martin de Weijer. “Een naamswijziging zou onze slagkracht en marktpositie niet verbeteren.” Overigens blijft het bescheiden schadebedrijf van DBV ook gewoon onder de huidige naam DBV Schade werken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.