nieuws

DBV verstrekt hypotheek boven 125% executiewaarde

Archief

Verzekeraar DBV hanteert nieuwe normen voor het verstrekken van leningen bij een Global Invest Hypotheek Account. Op basis hiervan kunnen leningen worden verstrekt boven 125% van de executiewaarde.

De hypotheek is vooral bedoeld voor mensen met veel eigen middelen in verhouding tot hun inkomen. Aan de hypotheek wordt een Global Invest beleggingsrekening gekoppeld. De maximale hypotheek wordt gebaseerd op vijf maal het bruto-inkomen; dit inkomen wordt nog verhoogd met 10% van de storting in het beleggingsfonds. Deze storting is bij de totale lening inbegrepen.
Marketingmanager Paul Wessels legt uit dat de hoogte van de lening niet onbeperkt is: “Het balanceert zichzelf uit. Bij een stijging van de executiewaarde worden de mogelijkheden op basis van het beschikbare inkomen steeds kleiner. In uitzonderlijke gevallen is een lening voor 170% van de executiewaarde mogelijk.”
Klanten die in het Global Invest-fonds willen beleggen, moeten minimaal $ 100.000 (ruim f 250.000) inleggen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.