nieuws

Daling in februari van produktie leven individueel

Archief

De produktie van nieuwe levensverzekeringen vertoont volgens de CBS-cijfers voor het eerst sinds maanden weer een daling.

De daling volgt op een spectaculaire stijging van de produktie in januari. Volgens de maart-cijfers van het CBS steeg het premie-inkomen van individuele levensverzekeringen in januari met 48%. De jongste cijfers van het CBS tonen aan dat de produktiecijfers van januari uiteindelijk nog 5% hoger zijn uitgevallen.
De produktie in februari van f 898 mln premie-inkomen, vormde een daling met 26% ten opzichte van de maand daarvoor. Aan periodieke premies (inclusief koopsomstortingen) werd f 225 mln binnengehaald en aan zelfstandige koopsomposten f 673 mln.
Vergeleken met de eerste twee maanden van vorig jaar is de produktie van januari en februari 1996 (samen) aanzienlijk gestegen: van f 1.523 naar f 2.113 mln bruto premie-inkomen. Waarvan f 480 (403) mln via periodieke premies (incl.) en f 1.634 (1.120) via zelfstandige koopsommen.
De bestemming van de premies was:
hypotheken 101 (74) mln;
pensioen uitgesteld 179 (125);
lijfrente uitgesteld 830 (611);
direct ingaande rente 675 (456);
levenslang bij overlijden 9 (11);
overig 318 (248).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.