nieuws

Daling hypotheekomzet blijft uit in 2004

Archief

Ondanks de negatieve voorspellingen van een jaar geleden, is de hypotheekmarkt in 2004 opnieuw in volume toegenomen

De totale productie, gemeten aan de hand van de bij het Kadaster ingeschreven hypotheekakten, is met ruim 3% toegenomen tot € 93,7 (90,8) mln. Het aantal nieuwe woninghypotheken is wel gedaald: van 527.675 tot 506.155 (-4%). De opvallendste verschuivingen in marktaandelen vinden plaats bij de hypotheekbanken en bouwfondsen en de buitenlandse aanbieders. De hypotheekbanken en bouwfondsen vergroten hun aandeel aanzienlijk tot 18,4% (13,5%). De buitenlandse partijen moeten na een forse groei in 2003 een stap terugdoen en sluiten over vorig jaar 4,2% (6,0%) van de totale productie. Ook de banken leveren in: zij moeten bijna 2% prijsgeven en komen uit op 59,4%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.