nieuws

DAK houdt de deur dicht voor captives

Archief

Een fiks percentage assurantiekantoren kwam vorig jaar niet in aanmerking voor het lidmaatschap van de ‘postenbank’ DAK in Nieuwegein op grond van een directe binding met een of meer verzekeraars.

De coöperatieve vereniging groeide vorig jaar per saldo met 79 (50) kantoren, het resultaat van 94 nieuwe leden en 15 opzeggingen. Het ledenbestand steeg tot 1.118 (1.039), waaronder 379 (368) NBVA-leden, 272 (261) NVA-kantoren, en 467 (408) niet-georganiseerde assurantietussenpersonen.
Het aantal aanmeldingen bedroeg 194 (178), waarvan 24% (28%) niet door de ballotage kwam. Onder de tussenpersonen die werden afgewezen, was een fiks percentage (17%) dat directe binding heeft met verzekeraars op basis van aandelenparticipatie en/of productieverplichting. Eenderde (33%) werd buiten de deur gehouden vanwege de financiële positie van het assurantiekantoor en 20% had de assurantiebemiddeling niet als hoofdberoep.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.