nieuws

CZ-zorgpas voor bewoners grensstreek

Archief

CZ-ziekenfondsverzekerden in de Limburgse grensstreek kunnen nu een pasje krijgen voor niet-spoedeisende hulp in Duitsland.

Het zorgpasje van CZ geeft de verzekerden recht op niet-spoedeisende hulp in Duitsland (spoedeisende hulp is in Duitsland, en vele andere landen, gedekt). Omdat een ziekenfonds contracten moet sluiten met betrokken hulpverleners, is CZ hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met het Duitse ziekenfonds AOK Rheinland. In beginsel geldt voor de CZ-verzekerden de Duitse dekking. “Die is vrijwel gelijk aan de Nederlandse. Wel worden in Duitsland eigen bijdragen gehanteerd voor medicijnen. Die betalen wij de verzekerden terug.” Volgens CZ-woordvoerder Hein Wilsens komen ongeveer 2.500 ziekenfondsverzekerden “in grofweg de streek tussen Roermond en Heerlen” in aanmerking voor het pasje.
Aan een regeling voor verzekerden in de grensstreek met België wordt gewerkt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.