nieuws

CVZ: Nuts-reisjes geoorloofd

Archief

Nuts is met de aanbieding van reizen niet buiten zijn boekje gegaan. Dit heeft de toezichthouder CvZ aan het ziekenfonds meegedeeld.

Verzekerden van Nuts met een aanvullende polis van Delta Lloyd of Ohra, krijgen speciale reisjes aangeboden. Dit gebeurt in samenwerking met touroperator Oad. Onder meer de Haagsche Courant is hierover gevallen.
In het artikel met de kop ‘College niet op de hoogte gebracht van reisjes Nuts’ schreef de krant dat het om een ongeoorloofd aanbod gaat waarmee ziekenfondsgeld is gemoeid en waarin het CvZ ten onrechte niet zou zijn gekend (zie AM 14, pag. 23).
In een brief aan Nuts laat het CvZ weten dat het gaat om aanbiedingen van de aanvullende verzekeraar waarvoor geen toestemming nodig is. Nuts gaat de brief van het CvZ doorsturen naar Tweede-Kamerleden die zich op de website van de krant negatief uitlieten over de reisaanbieding. Onder hen waren Rob Oudkerk (PvdA) en Corrie Hermman (GroenLinks).
De artikelen leidden tot vragen van het Tweede-Kamerlid Agnes Kant (SP). Minister Borst moet hier nog op antwoorden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.