nieuws

CVS: productie spaarpolissen 30% hoger door levensloop

Archief

De invoering van de levensloopregeling heeft de omzet uit nieuwe individuele spaarverzekeringen vorig jaar met 31% doen groeien, blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).

De totale productie uit individuele levenpolissen is in 2006 met 6% gegroeid tot _ 8 mld. De grootste procentuele stijging deed zich voor bij de spaarverzekeringen, waaronder de levensloopverzekeringen vallen: de omzet is met 31% gestegen tot _ 985 (750) mln. Het aantal nieuwe spaarpolissen is met 13% gegroeid tot 210.000.
Het totale aantal nieuw gesloten individuele levensverzekeringen is vorig jaar met 7% afgenomen tot 1,2 miljoen. Sinds topjaar 1999 (1,8 miljoen polissen) is het aantal polissen – met uitzondering van 2004 – elk jaar gedaald. De omzet is sinds 1999 juist jaarlijks gestegen, behalve in 2001 en 2002, toen de productie terugliep tot _ 6,4 mld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.