nieuws

Cursus Eigen Huis over valkuilen hypotheken

Archief

Om aspirant-kopers van een woonhuis te informeren over de valkuilen in de financiering heeft de Vereniging Eigen Huis speciale hypotheekcursus opgezet. De komende maand wordt deze cursus drie keer gegeven.

Volgens Eigen Huis hebben aankomende huizenkopers behoefte aan objectieve informatie over hypotheken. “Het doel van de cursus is om consumenten de valkuilen te laten herkennen, zodat zij met een gerust hart de juiste hypotheek kunnen sluiten”, stelt de woonconsumentenorganisatie. “Alle ins en outs over hypotheken worden uitgelegd.” Zo wordt uitgelegd hoe de consument kan vaststellen welke hypotheeksom verantwoord is in relatie tot het gezinsinkomen. Ook komen de voor- en nadelen van rentetypen en aflossingsvormen, alsmede belastingtechnische aspecten aan de orde. “Ook geven we de zin en onzin van allerlei verzekeringen aan”, aldus Eigen Huis. De cursus omvat verder een uitleg over bankgarantie, Nationale Hypotheek Garantie (NHG), startersregelingen en soorten geldverstrekkers.
De cursusplaatsen zijn: Utrecht (9 juni), Amersfoort (15 juni) en Amsterdam (16 juni). De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. De kosten, inclusief Hypothekengids van Eigen Huis, zijn € 20, respectievelijk € 15 (leden).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.