nieuws

CPZ pleit voor (weer) een bejaardenverzekering

Archief

Een bejaardenverzekering waarbij de meerkosten moeten komen uit de algemene middelen. Dit staat de CPZ voor ogen.

De CPZ, de vereniging van personeelsfondsen en grote collectiviteiten op het gebied van ziektekostenverzekering, pleit in haar nota ‘Borg voor Zorg’ onder meer voor een bejaardenverzekering. Om te voorkomen dat de kosten van de vergrijzing vooral drukken op werknemers en werkgevers, moeten de meerkosten van zo’n verzekering worden gefinancierd uit de algemene middelen. Voor de ’65-minners’ wil de CPZ een basisverzekering met een nominale premie. Voor minder draagkrachtigen moet er compensatie komen via de fiscus. De AWBZ moet worden ingekrompen tot het hoogstnoodzakelijke en de AWBZ-premie moet procentueel blijven.
Bij de CPZ zijn onder meer aangesloten de fondsen/collectiviteiten van: Ahold, Bijenkorf Beheer, Corus (Hoogovens), KPN Telecom, KLM, NS, TNT Post, VNU. De aangesloten bedrijven hebben circa 225.000 particuliere ziektekostenverzekerden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.