nieuws

Coöperatieve vereniging opgericht voor Hypotheken Data Netwerk (HDN)

Archief

De zeven initiatiefnemers tot de oprichting van het Hypotheek Data Netwerk (HDN) hebben zich verenigd. Eind vorige maand is de coöperatieve vereniging HDN in het leven geroepen.

De zeven hypotheekverstrekkers ABP, Bouwfonds, Hooge Huys, Hypotrust, NOG, Postbank en PVF vormen samen het bestuur van de nieuwe vereniging. De oprichting van een eigen organisatie werd noodzakelijk door de snelle groei van het aantal gebruikers en de verdere ontwikkeling van het netwerk, aldus het bestuur, dat zich laat adviseren door een Participantenraad.
Het eerste doel van het HDN is het automatiseren van het berichtenverkeer rond het hypotheekaanvraag- en offertetraject tussen intermediair en financier. Op die wijze kan een foutloze en snelle afhandeling van aanvragen en offertes gerealiseerd worden. Vervolgens zal het berichtenverkeer met overige partijen, zoals notarissen en kadasters, worden geautomatiseerd.
Het aantal hypotheekverstrekkers dat gebruik maakt van het HDN is inmiddels uitgebreid tot tien: naast de initiatiefnemers zijn dat de Zwolsche Algemeene, Westland/Utrecht Hypotheekbank en HNG Hypotheken. Verder hebben 600 tussenpersonen en advieskantoren van de franchise-organisaties NVM Hypotheekshop, De Hypotheker’s Associatie, HypotheekVisie en FDC een aansluiting op het netwerk gekregen.
Het secretariaat van de vereniging HDN is: postbus 274, 1800 BH Alkmaar. Tel. 072 – 27.22.82.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.