nieuws

Contract Optisch Leesbare Acceptgiro’s tijdig vernieuwen

Archief

Tussenpersonen moeten er op attent zijn dat zij bij Interpay, het bedrijf dat het betalingsverkeer in Nederland regelt, een proefset van vijfhonderd zogenoemde OLA’s aanleveren.

Als gebruik wordt gemaakt van losse OLA’s (Optisch Leesbare Acceptgiro’s) of nota’s met een aangehechte acceptgiro moet men met ingang van de januari prolongatie de beschikking hebben over de nieuwe euroacceptgiro.
Deze nieuwe OLA moet echter door Interpay worden getest. “Dit betekent dat assurantiekantoren een set van vijfhonderd proefexemplaren moeten aanleveren bij Interpay. Het bestelformulier moet dus tijdig worden aangevraagd,” aldus Van Almkerk.
“Je zou denken dat wij dat als systeemhuizen moeten regelen voor onze klanten, maar de print van de OLA is afhankelijk van de printer die bij de tussenpersoon staat. Dus moet hij het zelf regelen.”
Zo gaat de nieuwe acceptgiro eruit zien.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.