nieuws

Consumentenbond onderzoekt intermediair

Archief

De Consumentenbond heeft in de afgelopen maanden een telefonisch onderzoek gehouden onder assurantie-adviseurs. De bond wil nog niets kwijt over de precieze uitkomsten van het onderzoek, aangezien deze aan het eind van dit jaar gepubliceerd zullen worden in de Consumentengeldgids.

Het onderzoek van de bond bestond uit het telefonisch benaderen van een aantal tussenpersonen met enkele vragen op het verzekeringsvlak. De antwoorden van deze tussenpersonen werden vervolgens door de onderzoekers op hun waarde beoordeeld.
Beide tussenpersonenorganisaties kregen onlangs een concept-verslag van het onderzoek toegestuurd. Met name de NVA zegt niet gelukkig met verslag te zijn. “We zijn bepaald ontevreden met manier waarop de Consumentenbond z’n conclusies trekt uit het onderzoek”, aldus de NVA. Aan de andere kant stelt de NBvA juist, dat de teneur van het verslag wat meer genuanceerd is dan voorheen. Volgens de NBvA lijken de uitkomsten van het onderzoek overigens erg veel op voorgaande publikaties van de Consumentenbond over dit onderwerp. De NVA heeft de bond gevraagd om het artikel op enkele punten aan te passen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.