nieuws

Consumentenbond: ‘Fiets- verzekeraars doen moeilijk’

Archief

De Consumentenbond constateert dat verzekeraars zich vaak in allerlei bochten wringen om niet tot uitbetaling van een gestolen fiets over te hoeven gaan.

Met name de fietssleutels kunnen een bron van onenigheid vormen. De verzekeraar keert immers alleen uit als de eigenaar kan bewijzen dat zijn ontvreemde rijwiel op slot stond. Een eerder bijgekochte duplicaatsleutel wordt vaak niet geaccepteerd als bewijs dat de fiets op slot stond. Als een van de twee originele fietssleutels kwijt of beschadigd is, mag alleen met toestemming van de verzekeraar een duplicaat worden aangeschaft.
Maatschappijen zijn soms bijzonder kritisch als de ingeleverde sleutels nog gaaf zijn. Een verzekeraar kan soms concluderen dat de fiets niet op slot stond, als de ingeschakelde expert constateert dat de sleutels niet gebruikt zijn. Ook proberen de fietsverzekeraars de schade soms af te schuiven op de inboedelverzekeraar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.