nieuws

Congres ISS geopend door minister Wijers

Archief

Minister Wijers (economische zaken) opende begin deze week de 32e editie van het jaarlijkse congres van de International Insurance Society (IIS). Dit meerdaagse congres had voor de eerste keer in ons land plaats.

Vier dagen lang kreeg een recordaantal van ruim 700 vertegenwoordigers van het (her)verzekeringswezen, de accountanty, en wetenschap in hotel Krasnapolsky in Amsterdam een gevarieerd programma aangeboden over het thema: ‘The winners, the future’ (De winnaars, de toekomst).
De ISS is in 1965 opgericht in de Verenigde Staten met het doel een wereldwijde uitwisseling mogelijk te maken van ideeën en standpunten door de top van de academische en zakelijke verzekeringswereld.
Naast sprekers uit de verzekeringswereld, onder wie de topmannen J.L.M. Bartelds van Fortis, A. Bernheim van Generali, en E.H. Hanway van Cigna, was minister Wijers uitgenodigd voor de officiële opening. Wijers sprak voorafgaande aan de officiële opening over de veranderingen in de Nederlandse markt. In bijzonder de reorganisatie (lees: privatisering) van de sociale verzekeringen stond centraal. “We verwachten dat deze reorganisatie de prestaties van het sociale verzekeringsstelsel zal verbeteren; het zal de sociale zekerheid beter afstemmen op het individu.”
Door privatisering van de WAO zal volgens Wijers een markt van f 4 mld premie ontstaan voor verzekeraars.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.