nieuws

Concentraties bij schade nemen toe

Archief

De schaalvergroting in het schadeverzekeringsbedrijf zet door, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

“Fusies en overnames van kleinere schadeverzekeraars zijn de belangrijkste verklaring voor de concentratie in het schadeverzekeringsbedrijf”, aldus het CBS.
Vorig jaar waren in Nederland 475 schadeverzekeraars actief in de diverse branches. In 2004 waren dat er nog 506. Deze afname van meer dan 6% is de grootste van de afgelopen vijf jaar. Sinds 2001 zijn er 85 schadeverzekeraars verdwenen. Het snelst daalde het aantal verzekeraars tegen ongevallen en ziekte.
De totale hoeveelheid betaalde premies aan schadeverzekeraars volgde een omgekeerde beweging. Van 2001 tot en met 2005 steeg het premievolume van _ 15,3 mld tot _ 20,4 mld. De meeste premie ging naar de ongevallen- en ziektekostenverzekeraars. Vorig jaar was dat _ 11,2 mld.
Ondanks de fusies en overnames in deze sector, opereren er nog steeds veel kleine verzekeraars: “80% heeft een marktaandeel van ten hoogste 1%”, aldus het CBS.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.