nieuws

Commissie kijkt naar assurantiepact

Archief

De Europese Commissie gaat wellicht een onderzoek instellen naar concurrentiebeperkende afspraken tussen de Europese verzekeringsreuzen Allianz, AXA en Generali.

Aanleiding voor het onderzoek is een interview met Generali-topman Gianfranco Gutty door de Financial Times. Gutty stelt daarin dat Generali een mondeling ‘non-agressiepact’ heeft gesloten met AXA en Allianz. Doel van het ongeschreven akkoord zou zijn het vermijden van concurrentie op elkaars thuismarkten en behoud van evenwicht op de Europese markt.
Het pact is gesloten ten tijde van de deal over de Franse verzekeraar AGF eind 1997. Destijds waren zowel Allianz als Generali geïnteresseerd in overname van AGF. Allianz werd uiteindelijk de gelukkige, maar hielp in ruil daarvoor Generali aan een meerderheidsbelang in het Duitse Aachener und Münchener Beteiligung (AMB). In ruil daar weer voor werd Royal Nederland van AMB overgeheveld naar AGF, en dus naar Allianz.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.