nieuws

Commentaar-versie gedragscode letsel

Archief

Het Centrum voor Aansprakelijkheidsrecht van de Universiteit van Tilburg heeft de derde conceptversie van een gedragscode voor een betere schaderegeling bij letsel gepubliceerd. Iedereen kan tot 1 oktober commentaar leveren.  De code (beschikbaar via http://rechten.uvt.nl/normering) beschrijft in 25 beginselen met toelichting en uitwerking de aan te bevelen werkwijzen op dit gebied. “De communicatie met het slachtoffer moet respectvol en begrijpelijk zijn. In plaats van (hoog) claimen en (laag) bieden beveelt de code aan om objectieve criteria als richtpunt te gebruiken voor de omvang van schadevergoedingen”, aldus het centrum.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.