nieuws

CNV: voorstellen verzekeraars voor cao beschamend

Archief

De Dienstenbond CNV vindt de voorstellen van de verzekeraars voor een nieuwe bedrijfstak-cao “beschamend”

CNV-bestuurder Ike Wiersinga in een toelichting: “De verzekeraars gaan er vanuit dat het slecht gaat in de branche en dat de branche boven de markt zit voor wat betreft arbeidsvoorwaarden. Dat uitgangspunt betekent voor de werkgevers dat er geen verbeteringen in de nieuwe cao zitten en dat er in sommige gevallen zelfs sprake is van verslechteringen”. Zo willen de werkgevers bij een looptijd tot 1 juli 2005 alleen een incidentele loonsverhoging afspreken. Een structurele loonsverhoging is voor hun slechts mogelijk bij een langere looptijd. De loondoorbetaling in de eerste twee ziektejaren willen de werkgevers van 200% terugbrengen naar 170%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.