nieuws

Chinese toezichthouder roept op tot meer polissen met Sars-dekking

Archief

De Chinese toezichthouder op de verzekeringsindustrie CIRC heeft een dringend beroep gedaan op zowel nationale als buitenlandse verzekeraars om meer verzekeringsproducten te ontwikkelen die dekking bieden tegen de medische gevolgen van het Sars-virus

Hiermee hoopt de verzekeringskamer in China dat meer Chinezen zich kunnen indekken tegen de vaak hoge kosten voor medische behandeling tegen dit virus. De in China actieve verzekeraars hebben gezamenlijk reeds 320 ‘Sars’-claims ontvangen, waarvan 135 zijn afgewikkeld. Op grond daarvan hebben zij een bedrag uitbetaald van bijna € 300.000 aan verzekerden en/of hun nabestaanden. In China zijn de meeste gevallen van Sars geregistreerd – meer dan 5.000 – en zijn ook de meeste doden gevallen: 642.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.