nieuws

Chatten met de ANWB

Archief

De ANWB gaat moderne communicatiemiddelen als chatten en sms’en inzetten om de verkoop van verzekeringen te stimuleren via www.anwb.nl.

Bezoekers van de ANWB-site die een online reis- of autoverzekering willen sluiten, kunnen voor advies met een verzekeringsadviseur chatten. Nadat de polis is gesloten wordt het polisnummer en het nummer van de alarmcentrale per SMS verstuurd. “Bij een last-minute aankoop heeft de klant hierdoor zijn gegevens direct bij de hand”, aldus de hulpverleningsorganisatie voor automobilisten. “De chatmogelijkheid wordt al succesvol toegepast bij onze reisdochter Pharos Reizen”, aldus de ANWB.
Naast chatten en sms’en kan een klant ook aangeven om op een gewenst tijdstip door de ANWB teruggebeld te worden. Dit is niet nieuw, veel direct-writers bieden deze mogelijkheid al langere tijd. Verder kunnen online vragen gesteld worden, die vaak ook automatisch direct beantwoord kunnen worden.
De ANWB overweegt ter ondersteuning van haar verkoop en klantcontact het chatten ook bij overige ANWB-verzekeringen en bij andere producten en diensten in te zetten. Voor de chatmogelijkheid is de organisatie in zee gegaan met softwareontwikkelaar LiveCom.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.