nieuws

Centraal Beheer komt met aanvullende bouwverzekering

Archief

Centraal Beheer Achmea heeft een aansprakelijkheidsverzekering ontwikkeld voor opdrachtgevers van grote bouwprojecten, zoals woningbouwcorporaties, gemeenten en vastgoedontwikkelaars.

Versnipperde verantwoordelijkheden tijdens het bouwproces leiden volgens Centraal Beheer jaarlijks tot duizenden bouwgerelateerde schadeclaims. Waar deze de gezamenlijke limieten van de beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen van de betrokken (onder)aannemers te boven gaan, wordt de opdrachtgever voor het restbedrag aansprakelijk gesteld. “Dat leidde tot de vraag om een aanvullende verzekering die dit risico dekt”, zegt Sep van Esch, manager aansprakelijkheid, brand en technische verzekeringen bij Centraal Beheer.
Centraal Beheer pleit in dit kader ook voor de terugkeer van de hoofdconstructeur op de bouwplaats. “De hoofdconstructeur is de regisseur op de bouw en parallel daaraan zou de verzekeraar de regisseur van het risicoproces moeten zijn.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.