nieuws

CEB Nederland failliet

Archief

Het Heerenveense assurantiebedrijf CEB Nederland, ook bekend als Vitaal Verzekeringen, is failliet verklaard. Het kantoor was de voortzetting van het in 2002 omgevallen bemiddelingsbedrijf CEB Consulting. Het kantoor telde twee medewerkers, onder wie directeur/eigenaar Barry van der Dong. Het faillissement is uitgesproken op eigen verzoek wegens een aantal procedures die tegen CEB waren aangespannen. “Er zijn twee partijen die beslag hebben gelegd op de tegoeden, zodat het bedrijf geen liquide middelen meer beschikbaar had”. Over de nog lopende procedures wil de curator geen verdere mededelingen doen. “Er is geen verzekeraar bij betrokken.”

CEB Nederland had verzekeringsarrangementen met onder meer FC Groningen en Heracles, waarbij met lokale assurantiekantoren werd samengewerkt. Van sterk teruglopende verkoopcijfers was geen sprake. “Het ging de laatste tijd misschien wat minder, maar dat geldt voor de hele branche.” Wel rust op de portefeuille nog een terugboekrisico van enkele tonnen. Daarover wordt gesproken met verzekeraars Generali en Allianz.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.