nieuws

Cascopremies Klaverblad met 5 tot 15% verhoogd

Archief

Bij Klaverblad zijn de cascopremies voor motorrijtuigen verhoogd: in de regio’s 1 en 3 met gemiddeld 5%, in regio 2 met gemiddeld 10%. De premies voor beperkt casco stegen 10%. De cascopremies voor bestelauto’s zijn 15% hoger geworden en de premie voor beperkt casco circa 10%.

Zowel bij de personenauto’s als de bestelauto’s zijn de WA-premies niet gewijzigd. “Omdat een cascodekking uitsluitend in combinatie met een WA-verzekering kan worden gesloten, blijft de premieverhoging voor een complete personenautoverzekering beperkt tot zo’n 3% voor de regio’s 1 en 3 en 5% voor de regio 2”, aldus Klaverblad.
Er zijn overigens wel enkele aanpassingen in de regio-indeling aangebracht. Zo is de kop van Noord-Holland verkast van regio 1 naar 2. De plaatsen Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, een deel van Breda, Oosterhout, Heusden, Enschede, Hengelo, Almelo en een gebied ten noorden van Venray gingen van regio 2 naar 3.
Beveiliging
Bij de acceptatie van bestelauto’s zullen voortaan beveiligingseisen worden gesteld. Bestelauto’s met een bouwjaar 2001 of later en een cataloguswaarde tot e 20.000 dienen voorzien te zijn van een diefstalbeveiliging conform SCM-klasse 1 (startonderbreker). Bij een hogere cataloguswaarde gelden afwijkende premies, voorwaarden en beveiligingseisen. Voor bestelauto’s met bouwjaar 2000 of eerder is een startonderbreker verplicht bij een cataloguswaarde vanaf e 15.000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.