nieuws

Cardif koppelt reïntegratie aan betalingsbeschermingsproducten

Archief

Cardif heeft de betalingsbeschermingsgproducten uitgebreid met reïntegratieservice bij ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

De reïntegratieservice wordt gratis verleend op de betalingsbeschermingsproducten, zoals de Hypotheek Opvang Polis en de Maandlasten Opvang Polis, producten die gekoppeld worden aan producten van diverse hypotheekaanbieders. De service wordt verleend onder de naam Job Care een label waaronder Cardif diverse servicediensten (zoals hulp bij ontslag) verleent op de betalingsbeschermingsproducten. Voor de uitvoering van de reïntegratieservice heeft Cardif een contract gesloten met Manpower Reïntegratie. Het is de bedoeling dat de verzekerden zich zo snel mogelijk voor reïntegratie melden bij Cardif die dit dan doorgeeft aan Manpower. De verzekerden zijn niet verplicht gebruik te maken van de service. “Zij kunnen immers via hun werkgever, hun ziektekosten- of aov-verzekering al onder een reïntegratieregeling vallen, of er om een bepaalde reden niet voor voelen”, zegt Cardif-directeur Cees de Jong.
Door een snellere en betere reïntegratie kan Cardif besparen op uitkeringen, maar volgens de Jong gaat het “vooral om de sociale kant”. “Bovendien krijgen we administratief meer werk, want mensen gaan zich nu niet alleen maar, zoals voorheen, melden als zij ontslagen zijn of de WAO ingaan.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.