nieuws

Cardif geeft bestelbus aan Voedselbank

Archief

Cardif heeft zijn tussenpersonen vorige maand geen kerstpakket gegeven, maar het geld besteed aan een bestelbus voor de onlangs geopende Voedselbank in Breda. Dit uit Frankrijk en België overgewaaide instituut haalt bij producenten mislukte voedselproducten op (verkeerde verpakking, etc.) en deelt die uit aan mensen die maandelijks minder dan € 150 kunnen spenderen aan eten en kleding. In Nederland zijn er nu al zo’n 25 filialen van de Voedselbank.

Volgens Cardif-directeur Guy Meyskens heeft de verzekeraar zelf ondervonden dat steeds meer mensen “amper kunnen opboksen tegen hun grote financiële verplichtingen” en laat Cardif hiermee haar maatschappelijke betrokkenheid zien. Meyskens: “Ook wij hebben door het slechtere economische klimaat meer schadegevallen dan een paar jaar geleden. In 2003 hebben we aan maar liefst 4.200 huishoudens uitgekeerd. Maar Cardif wil ook mensen een steuntje in de rug bieden voor wie betalingsbescherming allang niet meer van pas komt.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.