nieuws

Cao Verzekeringsbedrijfstak goedgekeurd

Archief

Een ruime meerderheid van de vakbondsleden van De Unie, Dienstenbond CNV en FNV Bondgenoten is akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat inzake een nieuwe cao. De aandacht van de bonden richt zich nu op het uitwerken van de hoofdlijnen in cao-teksten.

Na de uitwerking van de tekst moet het echte werk nog beginnen. De bedrijfstak-cao bevat namelijk een groot aantal afspraken die op maatschappij-niveau nader moeten worden ingevuld. Hier is veelal de Centrale Ondernemingsraad (COR) bij betrokken. Het gaat dan om de pensioenregelingen, employability, arbeidstijden, keuzemenu arbeidsvoorwaarden en werkdruk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.