nieuws

Cao-onderhandelingen kleine banken vastgelopen

Archief

De cao-onderhandelingen voor de kleine banken zijn vastgelopen. De banken hebben het overleg afgebroken. Knelpunt is de pensioenregeling. De werkgevers willen dat de ongeveer 15.000 werknemers voor het eerst ook zelf pensioenpremie gaan betalen. De vakbond wil vanaf 2006 een werknemerspremie accepteren, maar alleen als de totale premie uitkomt boven de 15% van de loonsom.

Ook over de lonen zijn partijen het niet eens. Zo heeft FNV Bondgenoten een loonsverhoging van 1,25% per 1 januari neergelegd en nog eens 1,5% eenmalig over vorig jaar . De werkgevers bieden 1% eenmalig over 2004 en 1% per 1 januari 2005.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.