nieuws

Cao-impasse brengt de vakbonden tot handtekeningenjacht

Archief

De vakbonden gaan de komende twee weken gezamenlijk op toernee langs de twaalf grootste verzekeraars. Ze hopen daar bij de werknemers handtekeningen te verzamelen ter ondersteuning van hun opstelling in het cao-overleg.

Die cao-gesprekken zijn afgelopen maandagmiddag, in de achtste onderhandelingsronde, door de bonden afgebroken.
Tot dusver is er alleen nog maar gesproken over een nieuwe flexibele pensioenregeling, waarvan de vut deel uitmaakt. “Daar waar verzekeraars gevraagd en ongevraagd met de mooiste pensioenverzekeringen komen, laten ze dit achterwege voor het eigen personeel”, aldus vakbond De Unie. Bestuurder Theo de Weert van de Dienstenbond CNV: “De werkgevers wensen pas een loonbod op tafel te leggen, als de pensioenregeling wordt geslikt. Dat riekt naar chantage.” De verzekeraars zijn verbaasd en teleurgesteld over het opstappen van de bonden, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.