nieuws

CAO-akkoord bij Atradius

Archief

Bij kredietverzekeraar Atradius (voorheen Gerling NCM) is een principe-akkoord bereikt over een nieuwe CAO. In navolging van Delta Lloyd, Fortis Bank en SNS Reaal, vult ook Atradius het loon in het tweede ziektejaar volledig aan, “mits de zieke werknemer volledig meewerkt aan zijn reïntegratie”. Verder is afgesproken het loon per 1 september structureel te verhogen met 1,25%, terwijl de variabele beloning, op basis van de beoordeling, verbetert.

Verder zijn in de CAO afspraken gemaakt over het vermijden van de beroepsziekte RSI door onafgebroken beeldschermwerk. Daarnaast betaalt de werkgever onder bepaalde omstandigheden eenderde van de kosten voor kinderopvang, maar niet als de partner zijn deel weigert te betalen. De CAO heeft een looptijd van een jaar, van 1 januari 2005 tot en met 31 december 2005. Het principe-akkoord moet nog worden voorgelegd aan de leden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.