nieuws

Campagne veilig autorijden

Archief

De Europese campagne ‘zeg ja tegen veiliger rijden’, die het aantal verkeersdoden en – gewonden onder jonge autorijders onder de aandacht wil brengen, is 4 september in Wenen van start gegaan.

Jaarlijks komen 13.000 Europese autorijders tussen 17 en 25 jaar om het leven, en raken 550.000 jongeren gewond. Met een wedstrijd in goed en veilig rijden wil de organisatie de jongeren op hun kwetsbaarheid attenderen.
Nationale competities in de EG-landen moeten de vijftien beste jonge automobilisten selecteren. Op 18 september wordt de Nederlandse competitie in Den Haag gehouden. De finale, waarin de beste Europese bestuurders het tegen elkaar opnemen, vindt op 17 en 18 november in Brussel plaats.
Organisatoren zijn Ford, de Acea (de organisatie van Europese autofabrikanten), de AIT ( de organisatie van Europese toeristenclubs) en de Europese Commissie. Voor de Nederlandse competitie is de ANWB actief.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.