nieuws

Campagne tegen onnodig links rijden van start

Archief

Directeur Eric Fischer van het Verbond van Verzekeraars heeft samen met minister Tineke Netelenbos van Verkeer en Waterstaat vorige week de verkeersveiligheidscampagne ‘Rijd niet onnodig links’ gestart.

De campagne is een initiatief van Verbond en overheid en bestaat uit getekende attentieborden langs de snelweg (van de hand van striptekenaar Hein de Kort) en radiospotjes. Onnodig links rijden is de onbetwiste nummer één in de ergernissen-top-tien, die wordt bijgehouden door het Korps Landelijke Politiediensten. De politie controleert tijdens de campagne extra op het onnodig op de linker rijbaan rijden. Dat levert een bekeuring op van ( 180.
Hein de Kort geeft kleur aan de campagne.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.