nieuws

Calkhoven nu echt failliet

Archief

Calkhoven Adviesgroep (Beilen) is door de rechtbank in Assen failliet verklaard.

Directeur/eigenaar Gustav Calkhoven had het faillissement eind september al aangevraagd, maar de beslissing is door de rechter ruim een maand aangehouden, omdat zich een koper voor de portefeuille had gemeld. Die (onbekende) koper heeft zich uiteindelijk toch teruggetrokken. Met het sluiten van de deuren van het NVA-kantoor verliezen vijftien mensen hun baan. December vorig jaar waren al zeven personeelsleden ontslagen.
Calkhoven zegt “gedesillusioneerd” te zijn. “Begrijp me goed, we hebben zelf schulden gemaakt. Maar de afwikkeling door derden is zeer bedenkelijk geweest.” Begin dit jaar had Calkhoven Adviesgroep e 1,5 mln aan schulden openstaan. De portefeuille werd toen nog gewaardeerd op e 1,9 mln. “Deze blijkt nu niets meer waard”, zegt Calkhoven. “Hij wordt nu al leeg geplunderd.”
Grootste schuldeiser is SNS Bank, die in september de financiering opzegde en al twee keer eerder vergeefs heeft getracht de portefeuille te kopen. Verder blijven de verzekeraars Delta Lloyd, Hooge Huys, Nationale-Nederlanden en De Amersfoortse met openstaande schulden zitten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.