nieuws

Buitenlandse verzekeraars in Duitsland

Archief

In Duitsland staan momenteel 1

500 verzekeraars onder toezicht van de Bondsrepubliek, waarvan 715 Duitse en 785 buitenlandse maatschappijen. Bovendien staan veel kleinere onderlinge verzekeringsmaatschappijen en enkele publiekrechtelijke verzekeraars onder toezicht van een deelstaat, aldus een onderzoek van het Duitse marktonderzoekbureau Map-Report. Alles tezamen heeft Duitsland een hoge verzekeraardichtheid. Gerekend met de 1.500 verzekeraars onder toezicht van de Bondsrepubliek, vallen onder elke verzekeraar 55.000 inwoners. Ter vergelijking: in China komt het aantal inwoners per verzekeraar neer op 32,5 mln. De indeling van buitenlandse verzekeraars in Duitsland laat een kenmerkend beeld zien van de Europese verzekeringsindustrie: 23% komt uit Groot-Brittannië, 15,2% uit Ierland, 9% uit Nederland, 8,4% uit Luxemburg, 8,2% uit Oostenrijk en 7,8% uit Frankrijk.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.