nieuws

‘Buitendiensten nu plattere organisaties’

Archief

Veel is er voor Georg (spreek uit: Sjors) Houtman niet veranderd nu hij – sinds 1 augustus – bij Stad Rotterdam hoofd buitendienst schade is. Het grote verschil is dat hij nu heel Nederland ‘onder zich heeft’ en voorheen het land deelde met een tweede hoofd buitendienst. Het kan zijn dat hij in zijn nieuwe functie wat minder frequent met (hoofd)inspecteurs ‘op stap gaat’. “Maar “daar zijn we nog niet uit”, zegt hij.

Houtman begon dertig jaar geleden bij het concern – waaraan hij inmiddels verknocht is en waar hij tot zijn vut denkt te blijven – als inspecteur voor Breda en omgeving. “De Stad was toen nog een onbetekenende maatschappij.” Volgens Houtman hebben de verzekeraars, zo ook Stad Rotterdam, een plattere buitendienstorganisatie dan vroeger. “Er waren veel meer leidingegevenden.”
De opmerkelijkste ontwikkeling in zijn loopbaan vindt Houtman “de terugtredende overheid”. “Dat heeft geleid tot nieuwe producten en tot een enorme productie. Tezamen met de automatisering is dat een spectaculaire ontwikkeling.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.