nieuws

Brutopremie-inkomen inkomens- verzekeraars bijna e 4 mld

Archief

De inkomensverzekeraars boekten in 2002 een totaal brutopremie-inkomen van e 3,7 (3,5) mld. Hun bruto geleden schade kwam uit op e 2,2 (2,3) mld.

In de aov-sector boekten de verzekeraars vorig jaar een brutopremie-inkomen van e 1,5 (1,4) mld. Dit is inclusief excedent-verzekeringen. De bruto geleden schade kwam uit op e 1,0 (1,0) mld.
Uit ziekteverzuimcontracten werd een geboekt brutopremie-inkomen gehaald van e 1,0 (1,0) mld. De bruto geleden schade bedroeg e 0,7 (0,7) mld. Het brutopremie-inkomen uit WAO-gatpolissen (inclusief bijbehorende excedentregelingen) bedroeg e 0,5 (0,5) mld. De bruto geleden schade kwam uit op e 0,3 (0,3) mld. Het gros van de WAO-gatpolissen is niet ondergebracht bij verzekeraars, maar bij pensioenfondsen. Het Verbond schat de totale markt van WAO-gatproducten op e 2 mld.
De inkomensverzekerzekeraars haalden voorts e 0,7 (0,5) mld uit ongevallenpolissen en Pemba-producten. De betreffende bruto geleden schade kwam uit op e 0,2 (0,3) mld.
Genoemde cijfers zijn afkomstig van ‘Verzekerd van cijfers 2003’ een recente uitgave van het Verbond van Verzekeraars. Het Verbond heeft de cijfers verkregen uit enquête. Hierbij werd niet gevraagd naar verzekeringstechnische resultaten en naar nettoresultaten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.