nieuws

Bruns ten Brink mogelijk over in Belgische handen

Archief

Fortis wil het Amstelveense assuradeurenbedrijf Bruns ten Brink verkopen aan de Belgische verzekeringsgroep Asco/BDM.

Bruns ten Brink (in vroeger dagen onderdeel van de Rabobank) is een volledige dochteronderneming van Fortis Corporate Insurance (FCI) en richt zich op de particulierenmarkt. Het bedrijf past niet langer in de strategie van FCI, die zich helemaal wil concentreren op schadeverzekeringen voor bedrijven.
Bruns ten Brink had vorig jaar een premie-omzet van f 31 (27) mln en boekte een inkomen van f 4 mln. Dit volmachtbedrijf, dat nu nog zetelt in het pand van Fortis aan de Prof. J.H. Bavincklaan in Amstelveen, telt negentien medewerkers. Zij kunnen allemaal aan het bedrijf verbonden blijven.
Asco/BDM wil zich verder ontplooien op de Nederlandse markt. “Zonder afbreuk te doen aan de eigenheid van Bruns ten Brink, zal er tevens gewerkt worden aan haar commerciële slagkracht”, is het voornemen van Asco/BDM.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.