nieuws

Britse verzekeraars verlangen naar Ierse letselschaderegeling

Archief

Het Britse verbond van verzekeraars (ABI) wil het Ierse systeem voor de behandeling van personenschadeclaims adopteren, zo meldt Post Magazine. ABI hoopt voor het eind van deze maand uitsluitsel te verkrijgen.

Aanleiding is de jongste bekendmaking van de Ierse Personal Injury Assessment Board dat de procestijden sinds 2004 tot een kwart zijn teruggebracht en dat er vorig jaar voor _ 40 mln is bespaard op de proceskosten. Het aandeel van de kosten in het totale schadebedrag zou zijn teruggebracht van 46% tot gemiddeld 10%. “Je kunt het model van het ene land niet één op één kopiëren naar het andere land”, zo realiseert ABI zich. “Maar hervorming van ons systeem kan functioneel zijn.”
Het Britse ministerie van Justitie werkt overigens al enige tijd aan een standaardisering van letselschadeclaims. De gemiddelde looptijd van een letselschadeclaim na een auto-ongeval is nu nog zo’n twee jaar. “Vaak worden er juristen in het proces betrokken waar dat helemaal niet nodig is”, zo stelt de koepel van Britse verzekeraars.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.