nieuws

Britse verzekeraars ontwerpen antifraude-databank

Archief

De Britse verzekeringsindustrie introduceert komend voorjaar een antifraude-databank, die de verzekeraars jaarlijks tot € 293 mln zou kunnen besparen

Hiervoor wordt het Insurance Fraud Bureau (IFB) opgericht, waarin een team van fraudespecialisten wordt aangesteld om het netwerk te gaan leiden. Door middel van het samenvoegen van gegevens van verzekeraars, het uitvoeren van data-analyse en het gebruiken van gedeelde ervaringen, wil het IFB verzekeringsbedrog opsporen. Er zijn gesprekken gaande met de politie over de beste methodes, om er zeker van te zijn dat de aangehouden fraudeurs vervolgd worden. In eerste instantie zal het worden gebruikt voor particuliere verzekeringen, maar het kan later worden uitgebreid naar zakelijke verzekeringen. Uiteindelijk kan de databank onderdeel worden van een groot fraudepreventiebeleid voor de financiële dienstverlening.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.