nieuws

Britse kinderen zijn echte slopers

Archief

Uit onderzoek van de Britse verzekeraar Halifax Home Insurance blijkt dat kinderen van vrienden of familie die op bezoek komen jaarlijks voor meer dan € 1,5 mld aan schade in het huis van de bezochte persoon aanrichten

Volgens de verzekeraar is er in Groot-Brittannië de afgelopen vijf jaar door kinderen voor zon € 8,3 mld aan schade aangericht bij meer dan veertien miljoen incidenten. Voor het komende jaar worden meer dan een miljoen kapotgemaakte meubelstukken verwacht en zon 967.000 meubels moeten waarschijnlijk professioneel gereinigd worden, nadat er eten of drinken op geknoeid is. Geschat wordt dat circa 800.000 dingen met sentimentele waarde stuk zullen gaan en meer dan een half miljoen tuinornamenten worden vernield. Ook goedbedoelde doe-het-zelf-oplossingen om dingen te herstellen brengen risicos met zich mee. In een half miljoen gevallen gebeuren ook hierbij ongelukken en moet er alsnog een professioneel iemand worden ingeschakeld. Bijna 150.000 incidenten eindigen in ziekenhuisbehandeling, nadat de helper zichzelf verwond heeft. Halifax Home Insurance waarschuwt ervoor dat huiseigenaars veel zelf moeten betalen als zij onderverzekerd of helemaal niet verzekerd zijn en dat voldoende dekking geruzie over de aangerichte schade kan voorkomen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.