nieuws

Britse intermediaire koepels willen fuseren

Archief

De twee Britse intermediairorganisaties IIB (Institute of Insurance Brokers) en Biba (British Insurance Brokers’ Association) sturen aan op een fusie

Het initiatief komt na een directiewisseling van IIB, de koepel die rond de duizend voornamelijk regionale assurantiekantoren vertegenwoordigt. Biba, vertegenwoordiger van 1.700 intermediairbedrijven waaronder grote makelaars (Marsh, Willis) en ketens (Towergate), stelt dat “er ruimte is om é én intermediaire stem in de bedrijfstak te laten horen” en vindt “het idee van een fusie zinvol”. IIB noemt als belangrijke reden voor de krachtenbundeling de sterke consolidatie onder het Britse intermediair, waardoor de twee standsorganisaties steeds meer leden verliezen. In ons land heeft de NVA ook een expliciete fusiewens geuit, maar heeft de NBVA daar vooralsnog terughoudend op gereageerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.