nieuws

Britse inkomensverzekaar pleit voor gezonder eten in bedrijfskantines

Archief

De Britse inkomensverzekeraar Unum acht werkgevers die junkfood aanbieden in bedrijfskantines mede verantwoordelijk voor zowel het gestaag toenemende overgewicht van hun werknemers als van de stijging van het arbeidsverzuim

De verzekeraar pleit er dan ook voor dat werkgevers hun personeel meer gezond voedsel aanbieden tijdens de lunch en hen stimuleren meer te gaan bewegen, bijvoorbeeld door kortingsbonnen voor sportscholen te verstrekken. De verzekeraar heeft berekend dat het aantal arbeidsongeschiktheidsclaims als gevolg van overgewicht in de afgelopen tien jaar is vertienvoudigd. De medische kosten voor de behandeling van te dikke mensen wordt geraamd op € 750 mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.