nieuws

Britse ‘financiële waakhond’ wil meer toezicht op herverzekeraars

Archief

De scheidende topman van de Britse financiële toezichthouder Financial Services Authority (FSA), Sir Howard Davies, heeft zijn ernstige zorg uitgesproken over een gebrek aan toezicht op herverzekeraars en op het toenemend gebruik door deze sector van bepaalde risicovolle reserveringsvormen

Hierdoor lopen in zijn ogen herverzekeraars in toenemende mate grote financiële risico’s. Hij pleitte voorts voor een wereldwijd geldend toezichtsysteem op de herverzekeringsindustrie, omdat in sommige landen, zoals Groot-Brittannië, herverzekeraars direct onder het overheidstoezicht vallen en in andere landen indirect, via het toezicht op de primaire verzekeraars.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.