nieuws

Britse DAS: rechtszaak als te verzekeren gebeurtenis

Archief

Paul Asplin, algemeen directeur van rechtsbijstandverzekeraar DAS in het Verenigd Koninkrijk, verwacht dat de risico’s bij een rechtszaak binnenkort te verzekeren zijn

“Het winnen of verliezen van een rechtszaak is een onzekere gebeurtenis”, zei hij in Insurance Day. Aanleiding voor Asplins woorden is een reorganisatie van het Britse rechtsbijstandsysteem. Die houdt een verschuiving in van staat naar burger. Meer en meer mensen zullen hun eigen rechtsbijstand moeten gaan regelen en zullen te maken krijgen met de risico’s van een rechtszaak. Asplin: “De vraag naar rechtsbijstandverzekeringen zal dus per definitie toenemen. Er zullen daarnaast nieuwe produkten worden ontwikkeld, die mensen beschermen tegen de risico’s van het verliezen van een rechtszaak.” Een rechtszaak wordt volgens hem een te verzekeren gebeurtenis. Tegen het verlies ervan, wat gepaard gaat met hoge kosten, moet je je kunnen verzekeren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.