nieuws

Britse brand- en autopremies houden net inflatiepercentage bij

Archief

De premies voor brand- en autoverzekeringen in Groot-Brittannië zijn het afgelopen jaar marginaal gestegen

Zo gingen de premies voor gecombineerde WA- en cascopolissen gemiddeld met 3,4% omhoog en die voor WA met 2,8%. Daarbij liggen beide premieverhogingen rond het inflatiepercentage. De gemiddelde premiestijging voor brandverzekeringen ligt daar met gemiddeld 2,3% net onder. Vooral deze laatste verhoging is absoluut ontoereikend om de grote schadelast, die vooral het gevolg is van de overstromingen, te compenseren. De geringe verhogingen worden vooral toegeschreven aan de forse onderlinge concurrentie. Een consumentenorganisatie raadt verzekerden dan ook aan te gaan ‘shoppen’, omdat in de autosector premievoordelen van gemiddeld 40% te behalen zijn en voor brandverzekeringen van 32%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.