nieuws

Britse bedrijven veel vaker slachtoffer diefstal en inbraak

Archief

Het aantal diefstallen en inbraken bij Britse bedrijven is de laatste tijd fors toegenomen

Volgens recente cijfers van verzekeraar Axa, lag in het derde kwartaal van dit jaar het aantal meldingen van diefstal en inbraak 20% en het gemiddelde schadebedrag eenderde hoger dan in dezelfde periode in 2002. Bedrijven zijn steeds vaker het slachtoffer van het werk van beroepscriminelen, waarbij zich in toenemende mate ook (gewapende) overvallen op de zaak, winkel of onderweg tijdens het vervoer van goederen voordoen. Ook het aantal gevallen van vandalisme en moedwillige beschadiging van bedrijfseigendommen neemt toe. Tijdens de komende feestdagen wordt rekening gehouden met een nieuwe hausse aan criminaliteit, omdat veel bedrijven dan gesloten zijn en meer vandalen zich schuldig maken aan overmatig drankgebruik.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.