nieuws

Britse aov’s niet goed voor klanten

Archief

Uit onderzoek van het Britse onderzoeksbureau Defaqto blijkt dat veel Britse arbeidsongeschiktheidsverzekeringen op gespannen voet staan met de conclusies in het rapport Treating Customers Fairly van de Britse toezichthouder FSA

Defaqto legt de nadruk op het nadeel voor de klant dat wordt veroorzaakt door polisvoorwaarden die complex en inconsistent zijn, omdat verzekeraars liever concurrerende voordelen dan klantvoordelen zoeken. Er zijn bijvoorbeeld dertien verschillende manieren voor de berekening van het maximaal te verzekeren percentage van het salaris. Ook ontbreekt de mogelijkheid tot het terugbetalen van het teveel aan premiebijdragen. Vanwege het minimale klantvoordeel wordt het vertrouwen in aovs ondermijnd, aldus Defaqto.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.