nieuws

Brits VNO: claim- en schadevergoedingstrend maakt premies onbetaalbaar

Archief

De Britse werkgeversorganisatie CBI wil een rem op de huidige claim- en schadevergoedingscultuur, omdat de vele claims en de groeiende hoogte ervan de verzekeringspremies voor bedrijven onbetaalbaar maakt

Zo wil zij het aantal juridische zaken ontmoedigen door claimanten bij verlies hogere kosten te laten betalen. Het afgelopen jaar is het Britse bedrijfsleven voor aansprakelijkheidsclaims geconfronteerd met premieverhogingen tot 50%. In vijf jaar tijd is het aantal claims in de zakelijke markt verdubbeld, waardoor momenteel op elke pond aan ontvangen premie £ 1,30 (€ 1,90) aan schade wordt vergoed.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.